Kotlovi na pelet TKAN 60 kW Radijator Inženjering

430.000 RSD

Kombinovani kotao na pelet TKAN

Opis

Kotlovi na pelet TKAN 60 kW Radijator Inženjering razvijeni su sa ciljem da Radijator Inžinjering ponudi tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen biomasi kao gorivu.

Koristeći uopšteni pojam Biomsa naravno da se pre svega misli na pelet. Treba istaći i mogućnost loženja sa košticama voća (višnja i trešnja) kao i opiljcima iz drvoprerade. Prilikom korišćenja navedenih goriva podrazumeva se automatska kontrola glavnih parametara rada. Za sve druge oblike sagorevanja biomase konsultovati se sa proizvođačem kotlova.

S druge strane zahtevi tržišta su uvek okrenuti ka što većoj univerzalnosti goriva, tako da je kotlove serije TKAN 100 moguće ložiti i sa čvrstim gorivima (drvetom, ugljem) i tada je loženje ručno. Samo sagorevanje se u ovoj situaciji odvija pod prinudnom promajom ventilatora. Industrijski kotlovi na biomasu su izrađeni od kotlovskih limova debljine 6 mm i više. Izmenjivač toplote je od bešavnih, kotlovskih cevi. Stepen iskorišćenja je blizu 90% na pelet. Temperature dimnih gasova na izlazu su od 170 do 190 stepeni pri višim režimima, što uvek možemo da proverimo na displeju automatike.

Uz TKAN industrijske kotlove ide i ( dnevni ) mali silos čija je zapremina 800 litara. On ima mogućnost povezivanja sa velikim silosom i to bočno i čeono. Veliki silos pravi kupac prema dimenzijama raspoloživog prostora i on se pužnim transporterom povezuje sa malim silosom. Automatika podržava priključenje motora tog pužnog transportera.

Kotlovi na pelet TKAN 100 su u ovim uslovima efikasniji nego njegovi prethodnici koji funkcionišu po principu slobodne promaje. Stepen korisnosti na pelet je preko 90%. Pogledajte ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati.  Ostali kotlovi na pelet Radijator Inženjering.

 

Dodatne informacije

Težina 1350 kg
Dimenzije 1200 × 1100 × 2100 cm
Color

Red

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kotlovi na pelet TKAN 60 kW Radijator Inženjering”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

×
×

Cart