Kotlovi na pelet TOBY 20 kW Termomont

299.104 RSD

Kotlovi na pelet Termomont

Opis

Kotlovi na pelet TOBY 20 kW Termomont su idealna dopuna za pelet u sistemu gde već postoji kotao na čvrsto gorivo. Spremnik za pelete se nalazi iznad ložišta, tako da zauzima minimalni prostor. Dubina kotla je 70 cm a svi izvodi kotla su na bočnim strana, čime se maksimalano štedi prostor jer kotao možete nasloniti na zid. Ovom kotlu nije potreban dimnjak već samo fasadni izvod za dimne gasove.

Termomont, lider u oblasti inovacija u grejanju, sa ponosom predstavlja svoj vrhunski model kotlova na pelet – TOBY. Ova serija kotlova na pelet predstavlja spoj tehnološke izvrsnosti, energetske efikasnosti i pouzdanosti, postavljajući nove standarde u domenu opreme za grejanje.

TOBY kotlovi na pelet su odgovoran izbor za sve one koji teže ekološki prihvatljivim rešenjima za grejanje. Koristeći pelete kao obnovljiv izvor goriva, ovi kotlovi pružaju efikasno grejanje uz minimalne emisije štetnih gasova, doprinoseći očuvanju životne sredine. Jedna od ključnih prednosti TOBY modela je sofisticirana tehnologija upravljanja. Automatsko doziranje peleta i precizni sistemi kontrole temperature omogućavaju korisnicima optimalno podešavanje grejanja prema svojim potrebama, čime se postiže najviši nivo efikasnosti.

Estetski dovršeni, TOBY kotlovi na pelet se ističu svojim elegantnim dizajnom. Moderni izgled ovih kotlova čini ih ne samo funkcionalnim rešenjem za grejanje već i estetskim dodatkom koji doprinosi vizuelnom dojmu prostora. TOBY modeli su rezultat Termomontove posvećenosti inovacijama. Sa visokim stepenom pouzdanosti i sigurnosnim karakteristikama, ovi kotlovi na pelet pružaju korisnicima ne samo efikasno grejanje, već i bezbrižnost u korišćenju.

Termomont TOBY kotlovi na pelet su sinonim za vrhunsku opremu za grejanje. Ova serija predstavlja harmoniju između performansi, ekološke svesti i estetskog dizajna, pružajući korisnicima efikasno, pouzdano i odgovorno rešenje za grejanje njihovog doma ili poslovnog prostora.

Kotlovi na pelet TOBY 20 kW Termomont imaju dovod peleta iz internog trasnportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do gorionika. Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se sprečava eventualna pojava povratnog plamena prema spremniku kotla.

Kotao za sagorevanje drvenog peleta na principu potpritiska 20-30-40-50 KW

  • Kotao TOBY predstavlja najprihvatljivije i najefikasnije rešenje grejanja na drveni pelet prisutno na našem tržištu već dugi niz godina (širom Srbije ugrađeno je nekoliko hiljada ovakvih kotlova od 2010. godine).
  • TOBY kotlovi su dopadljivog izgleda i kompaktnih dimenzija sa spremnikom za pelet iznad samog kotla.
  • Termomont je prvi proizvođač u Srbiji koji je predstavio kotao na pelet na principu potpritiska:  ovakav sistem je tehnološki superiorniji u odnosu na  gorionik na pelet montiran na standardni kotao za drvo i ugalj (godišnje uštede goriva su i do 15%).
  • Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”). Kotao odlikuje tih rad. Regulacija kotla se obavlja pomoću panela osetljivog na dodir (touch screen).
  • Uz dodatnu kupovinu mini wifi rutera  je moguće povezivanje regulacije kotla sa internetom i paljenje/gašenje kotla putem aplikacije na mobilnom telefonu (android, ios).
  • Kotao je moguće povezati na sobni termostat (preporučenog proizvođača).
  • Unutrašnji kazan kotla je sačinjen od čeličnog kotlovskog lima debljine 5 milimetara, dok su ostale stranice kotla koje nisu u kontaktu sa vatrom, debljine 4mm.
  • Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do gorionika. Na internom transporteru je montiran sigurnosni termostat koji sprečava eventualnu pojavu povratnog plamena. Pored toga, sa bočne strane postoji otvor koji se aktivira u slučaju neočekivanog natpritiska u ložištu. Ovaj model kotla poseduje i senzor pritiska u ložištu, otvaranjem vrata kotla za vreme rada kotla, senzor će zaustaviti motor tj. doziranje peleta i izbaciti alarm.
  • Kotao TOBY ispunjava najstrožije ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrednosti su u okviru referentnih vrednosti na nivou Evropske unije te ispunjava uslove za subvencionisanje od strane pojedinih država i regija.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

694x974x1385mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

298kg

Tip goriva

Pelet

Potrošnja goriva

1-4,9kg/h

Nominalna snaga

20kW

Grejna površina

160-210m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Kapacitet rezervoara

120kg

Količina vode

62l

Prečnik dimovoda

Ø120

Visina sredine dimovoda

975mm

Priključak na vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

>90%

Boja

Crvena