Kotlovi na pelet TOBY H 24 kW Termomont

231.505 RSD

Kotlovi na pelet Termomont

Opis

Kotlovi na pelet TOBY H 24 kW Termomont su namenjeni isključivo smeštaju u samim stambenim prostorijama. Za razliku od kotla TOBY (B 12-21, 20-50) verzija H označava da su ovi kotlovi etažnog tipa tojest namenjeni smeštaju unutar stambene zone.

Nemaju izolaciju na sebi te toplotu osim instalaciji centralnog grejanja predaju i okolini direktnim zračenjem toplote. Sledeći elementi kotlarnice su već ugrađeni u kotao:

Cirkulaciona pumpa, ekspanziona posuda, sigurnosni ventil. Vrata kotla su livene izrade. Kupovinom dodatnog rutera postoji mogućnost povezivanja kotla putem bežične konekcije na internet; daljinsko paljenje i kontrola putem aplikacije na mobilnom telefonu (sa android ili ios platforme).

Kao i kod TOBY kotla ložište kotla radi na sličnom principu potpritiska: ono je u depresiji (potpritisku) uz rigoroznu kontrolu količine potrebnog vazduha, rezultati sagorevanja su optimalni. Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”). Kotao odlikuje tih rad. Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do gorionika.

Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se onemogućava prenos plamena prema spremniku kotla. Za svaki slučaj sigurnosni termostat na internom transporteru sprečava eventualni povratni plamen. Čišćenje kotla je svedeno na apsolutni minimum kada je u pitanju čvrsto gorivo, svega jedanput sedmično, sa izrazito kvalitetnim peletom na svakih 15 dana.

Kotlovi na pelet TOBY H 24 kW Termomont ispunjavaju najstrožije ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica (atestiran je na Mašinskom fakultetu u Nišu u Srbiji). Sve emisione vrednosti su u okviru referentnih vrednosti za najvišu klasu kotlova (Klasa 5).

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

935x605x1140mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

277kg

Tip goriva

Pelet

Potrošnja goriva

1,7-5,9kg/h

Nominalna snaga

23,8kW

Snaga u radijatorima

19,4kW

Snaga u zračenju

4,4kW

Grejna površina

120-160m²

Cirkulaciona pumpa

Da

Ekspanziona posuda

Da

Kapacitet rezervoara

25kg

Količina vode

38l

Prečnik dimovoda

Ø80

Visina sredine dimovoda

170mm

Priključak na vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

91,2%

Boja

Antracit, Bela, Bež, Bordo

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kotlovi na pelet TOBY H 24 kW Termomont“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *