Kotlovi na pelet BIOMAX PRO 25 kW Radijator Inženjering

491.967 RSD

Kotlovi na pelet Radijator Inženjering

Opis

Kotlovi na pelet BIOMAX PRO 25 kW Radijator Inženjering pripadaju grupi kotlova gde masa koja sagoreva dolazi u komoru za sagorevanje bočno (gorionik). Prilikom transporta peleta od silosa do ložišta, pelet prolazi kroz gornju i donju spiralu, kao i ćelijasti transporter između njih. Na tom putu nigde nema dugog slobodnog pada peleta, već je on uvek potiskivan silom pužne osovine. Ovo je važna osobina kojom se obezbeđuje pouzdan rad čitavog sistema.

Izmenjivač je tropromajni izgrađen od vertikalno postavljenih cevi. Unutar cevi postavljeni su spiralni turbulatori koji imaju dvostruku funkciju. Prva je da povećaju izmenu dimnih gasova i izmenjivača, a druga mehaničko čišćenje zidova cevi. Pomeranje turbulatora u cevima ostvaruje se radom elektro motora čijim se radom u određenim vremenskim intervalima upravlja preko automatike.

U osnovi kotla u zoni ispod ložišta, nalazi se pužna spirala koja pepeo izbacuje u kantu za pepeo. I ta pužna spirala je motorna, njenim radom se upravlja preko automatike. BIOMAX kotlovi imaju stepen korisnosti na pelet je preko 92%. Zahvaljujući odličnim nivoima emisije čestica, BIOmax PRO ispunjava sve zahteve Evropske Unije za 2020-u godinu (EN303-5).

Kotlovi na pelet BIOMAX PRO 25 kW Radijator Inženjering poseduju ugrađeni bakarni izmenjivač za termičko osiguranje. Svi delovi vodenog dela kotla izrađeni su od bešavnih cevi kvaliteta ST 35.4 i kotlovskih limova debljine  5 mm. Limovi su kvaliteta 1.0425 EU standard odnosno P265GH standard EUII.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

1360x1290x1466mm

Tip kotla

Čelični

Tip goriva

Pelet

Nominalna snaga

26,73kW

Grejna površina

130-200m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Kapacitet rezervoara

150kg

Količina vode

95l

Prečnik dimovoda

Ø160

Priključak na vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

92,89/93,21%

Boja

Crvena