Kotlovi na pelet TKAN 100 kW Radijator Inženjering

1.039.680 RSD

Kotlovi na pelet Radijator Inženjering

Opis

Kotlovi na pelet TKAN 100 kW Radijator Inženjering razvijeni su sa ciljem da Radijator Inžinjering ponudi tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen biomasi kao gorivu.

Radijator Inženjering, lider u oblasti inovacija u grejanju, predstavlja svoj vrhunski model kotlova na pelet – TKAN. Ova serija kotlova predstavlja spoj izuzetne energetske efikasnosti, sofisticirane tehnologije i praktičnosti, postavljajući nove standarde u domenu opreme za grejanje.

TKAN kotlovi na pelet predstavljaju ekološki odgovoran pristup grejanju, koristeći pelete kao obnovljiv izvor goriva. Ovi kotlovi pružaju konstantnu toplotu uz minimalne emisije štetnih gasova, doprinoseći očuvanju životne sredine i smanjenju ekološkog otiska. Jedna od ključnih karakteristika TKAN modela je sofisticirana tehnologija upravljanja. Automatsko doziranje peleta i napredni sistem kontrole temperature omogućavaju precizno podešavanje grejanja, čime se postiže optimalna efikasnost i udobnost u domu.

Estetski dovršeni, TKAN kotlovi na pelet unose suptilan dizajn u svaki prostor. Njihov moderan izgled nije samo funkcionalan, već i vizualno atraktivan, čime se stvara harmonija između tehnologije i estetike. TKAN modeli su takođe rezultat posvećenosti Radijator Inženjeringa energetskoj efikasnosti. Sa visokom efikasnošću sagorevanja peleta, ovi kotlovi obezbeđuju ekonomično grejanje uz minimalan gubitak energije.

Radijator Inženjering TKAN kotlovi na pelet su sinonim za vrhunsku opremu za grejanje. Ova serija kotlova pruža ne samo efikasno grejanje već i odgovara potrebama savremenog života, čineći ih idealnim izborom za one koji traže kombinaciju performansi, tehnološke naprednosti i očuvanja životne sredine.

Koristeći uopšteni pojam Biomsa naravno da se pre svega misli na pelet. Treba istaći i mogućnost loženja sa košticama voća (višnja i trešnja) kao i opiljcima iz drvoprerade. Prilikom korišćenja navedenih goriva podrazumeva se automatska kontrola glavnih parametara rada. Za sve druge oblike sagorevanja biomase konsultovati se sa proizvođačem kotlova.

S druge strane zahtevi tržišta su uvek okrenuti ka što većoj univerzalnosti goriva, tako da je kotlove serije TKAN moguće ložiti i sa čvrstim gorivima (drvetom, ugljem) i tada je loženje ručno. Samo sagorevanje se u ovoj situaciji odvija pod prinudnom promajom ventilatora. Kotlovi na pelet TKAN 100 kW Radijator Inženjering su u ovim uslovima efikasniji nego njegovi prethodnici koji funkcionišu po principu slobodne promaje. Stepen korisnosti na pelet je preko 90%.

Koristeći uopšteni pojam Biomsa naravno da se pre svega misli na pelet. Treba istaći i mogućnost loženja sa košticama voća (višnja i trešnja) kao i opiljcima iz drvoprerade. Prilikom korišćenja navedenih goriva podrazumeva se automatska kontrola glavnih parametara rada. Za sve druge oblike sagorevanja biomase konsultovati se sa proizvođačem kotlova.

S druge strane zahtevi tržišta su uvek okrenuti ka što većoj univerzalnosti goriva, tako da je kotlove serije TKAN 100 moguće ložiti i sa čvrstim gorivima (drvetom, ugljem) i tada je loženje ručno. Samo sagorevanje se u ovoj situaciji odvija pod prinudnom promajom ventilatora. Industrijski kotlovi na biomasu su izrađeni od kotlovskih limova debljine 6 mm i više. Izmenjivač toplote je od bešavnih, kotlovskih cevi. Stepen iskorišćenja je blizu 90% na pelet. Temperature dimnih gasova na izlazu su od 170 do 190 stepeni pri višim režimima, što uvek možemo da proverimo na displeju automatike.

Uz TKAN industrijske kotlove ide i ( dnevni ) mali silos čija je zapremina 800 litara. On ima mogućnost povezivanja sa velikim silosom i to bočno i čeono. Veliki silos pravi kupac prema dimenzijama raspoloživog prostora i on se pužnim transporterom povezuje sa malim silosom. Automatika podržava priključenje motora tog pužnog transportera.

Kotlovi na pelet TKAN 100 kW Radijator Inženjering su u ovim uslovima efikasniji nego njegovi prethodnici koji funkcionišu po principu slobodne promaje. Stepen korisnosti na pelet je preko 90%.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

1727x2080x1960mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

1183kg

Tip goriva

Biomasa (Pelet i koštice), Drva, Ugalj

Nominalna snaga

100kW

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Kapacitet rezervoara

190kg

Količina vode

460l

Prečnik dimovoda

Ø200

Visina sredine dimovoda

1573mm

Priključak na vodu

2"

Stepen iskorišćenosti

>90%

Boja

Crvena