Kotlovi na pelet TOBY B 17 kW Termomont

175.000 RSD

Kotlovi na pelet TOBY

Šifra proizvoda: Termomont Šimanovci TOBY B Kategorije: , Oznake: , , , ,

4 na zalihama

Opis

Kotlovi na pelet TOBY B predstavlja kompaktnu verziju kotla „standardnih dimenzija“ TOBY.

Poseduje toplotnu izolaciju (za razliku od kaminske verzije TOBY H) tako da najveći deo svoje toplotne energije predaje instalaciji centralnog grejanja. Dimenzije ovog kotla posebno su prilagođene za smeštaj kotlova u manje prostorije ili gde je problem da kotao prođe kroz određene uske prolaze i slično. Takođe prečnik izvoda dimnih gasova kod svih modela TOBY B zaključno sa 50 KW iznosi 80mm za razliku od 120mm koliko je kod klasičnog TOBY modela.

Svi B modeli su raspoloživi i kao SET verzija: To znači da su svi elementi kotlarnice već ugrađeni u kotao: Cirkulaciona pumpaekspanziona posudasigurnosni ventil. Kao i kod standardnih TOBY kotlova, princip rada je sličan: ložište kotla radi na principu potpritiska: ono je u depresiji (potpritisku) u odnosu na atmosferski vazduh što se u praksi pokazalo kao bolji vid sagorevanja nego natpritisak (gorionik na pelet). Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”). Kotao odlikuje tih rad.

Kupovinom dodatnog rutera postoji mogućnost povezivanja kotla putem bežične konekcije na internet; daljinsko paljenje i kontrola putem aplikacije na mobilnom telefonu (sa android ili ios platforme). Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do šolje gorionika. Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se onemogućava prenos plamena prema spremniku kotla. Za svaki slučaj sigurnosni termostat na internom transporteru sprečava eventualni povratni plamen.

Kotlovi na pelet TOBY B ispunjavaju najstrožije ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrednosti su u okviru referentnih vrednosti za najvišu klasu kotlova (Klasa 5).

Kotao je moguće povezati na (bežični) sobni termostat.Pogledajte ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati. Ostali kotlovi na pelet.

Dodatne informacije

Color

Blue

Size

32, 34, 36, 38

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kotlovi na pelet TOBY B 17 kW Termomont”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

×
×

Cart