Kotlovi na pelet TOBY B 50 kW Termomont

421.646 RSD

Kotlovi na pelet Termomont

Opis

Kotlovi na pelet TOBY B 50 kW Termomont predstavljaju kompaktnu verziju kotla „standardnih dimenzija“ TOBY. Poseduje toplotnu izolaciju (za razliku od kaminske verzije TOBY H) tako da najveći deo svoje toplotne energije predaje instalaciji centralnog grejanja. Dimenzije ovog kotla posebno su prilagođene za smeštaj kotlova u manje prostorije ili gde je problem da kotao prođe kroz određene uske prolaze i slično. Takođe prečnik izvoda dimnih gasova kod svih modela TOBY B zaključno sa 50 KW iznosi 80mm za razliku od 120mm koliko je kod klasičnog TOBY modela.

Termomont, sinonim za vrhunsku opremu za grejanje, predstavlja svoj inovativni model kotlova na pelet – TOBY B. Ova serija kotlova na pelet kombinuje tehnološku izvrsnost, energetsku efikasnost i praktičnost, postavljajući nove standarde u domenu opreme za grejanje.

TOBY B kotlovi na pelet odražavaju predanost Termomonta očuvanju životne sredine. Koristeći pelete kao čist i obnovljiv izvor goriva, ovi kotlovi pružaju efikasno grejanje uz minimalne emisije štetnih gasova, čineći ih ekološki odgovornim izborom za sve one koji teže održivom grejanju. Jedna od ključnih karakteristika TOBY B modela je visoka energetska efikasnost. Automatsko doziranje peleta i sofisticirani sistemi kontrole temperature omogućavaju precizno podešavanje grejanja prema potrebama korisnika, čime se postiže optimalna udobnost uz minimalan utrošak energije.

Estetski dovršeni, TOBY B kotlovi na pelet se integrišu sa svakim enterijerom. Njihov moderni dizajn nije samo funkcionalan, već i vizualno privlačan, čineći ih ne samo izvorom toplote, već i dekorativnim elementom u prostoru.

TOBY B modeli su rezultat Termomontove posvećenosti inovacijama. Sa nizom naprednih funkcija i pouzdane tehnologije, ovi kotlovi na pelet pružaju korisnicima ne samo efikasno grejanje, već i intuitivno iskustvo upravljanja.

U zaključku, Termomont TOBY B kotlovi na pelet su optimalan izbor za one koji traže kombinaciju performansi, energetske efikasnosti i estetskog dizajna u svom sistemu grejanja. Ova serija predstavlja vrhunac inženjerske stručnosti, prilagođavajući se savremenim standardima grejanja i zadovoljavajući potrebe za održivim i komfornim grejanjem.

Svi B modeli su raspoloživi i kao SET verzija: To znači da su svi elementi kotlarnice već ugrađeni u kotao: Cirkulaciona pumpaekspanziona posudasigurnosni ventil. Kao i kod standardnih TOBY kotlova, princip rada je sličan: ložište kotla radi na principu potpritiska: ono je u depresiji (potpritisku) u odnosu na atmosferski vazduh što se u praksi pokazalo kao bolji vid sagorevanja nego natpritisak (gorionik na pelet). Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”). Kotao odlikuje tih rad.

Kupovinom dodatnog rutera postoji mogućnost povezivanja kotla putem bežične konekcije na internet; daljinsko paljenje i kontrola putem aplikacije na mobilnom telefonu (sa android ili ios platforme). Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do šolje gorionika. Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se onemogućava prenos plamena prema spremniku kotla. Za svaki slučaj sigurnosni termostat na internom transporteru sprečava eventualni povratni plamen.

Kotlovi na pelet TOBY B 50 kW Termomont ispunjavaju najstrožije ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrednosti su u okviru referentnih vrednosti za najvišu klasu kotlova (Klasa 5).

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

1020x790x1575mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

375kg

Tip goriva

Pelet

Potrošnja goriva

3-10kg/h

Nominalna snaga

50kW

Grejna površina

330-430m²

Cirkulaciona pumpa

Da

Ekspanziona posuda

Da

Kapacitet rezervoara

150kg

Količina vode

104l

Prečnik dimovoda

Ø80

Visina sredine dimovoda

185mm

Priključak na vodu

5/4"

Stepen iskorišćenosti

>90%

Boja

Crvena