Kotlovi na pelet TOBY samočistač 24 kW Termomont

Kotlovi na pelet Termomont

Opis

Termomont, kompanija koja postavlja standarde u oblasti inovacija u grejanju, predstavlja svoj vrhunski model kotlova na pelet – TOBY Samočistač. Ova serija kotlova predstavlja spoj visoke tehnologije, energetske efikasnosti i praktičnosti, postavljajući nove standarde u domenu opreme za grejanje. Kotlovi na pelet TOBY samočistač 24 kW Termomont su rezultat Termomontove posvećenosti inovacijama. Ovi kotlovi ne samo da pružaju visok nivo efikasnosti, već i olakšavaju održavanje, čime se korisnicima pruža besprekorno iskustvo grejanja.

TOBY Samočistač kotlovi na pelet predstavljaju inovaciju koja unapređuje iskustvo grejanja. Ova serija kotlova je opremljena pametnim sistemom za samočišćenje, čime se smanjuje potreba za redovnim održavanjem i produžava vek trajanja kotla. Koristeći pelete kao čist izvor energije, TOBY Samočistač obezbeđuje efikasno grejanje uz minimalne emisije štetnih gasova.

Jedna od ključnih karakteristika TOBY Samočistač modela je sofisticirana tehnologija upravljanja. Automatsko doziranje peleta i napredni sistemi kontrole temperature omogućavaju korisnicima precizno podešavanje grejanja, pružajući optimalnu toplotu uz minimalan napor.

Estetski dovršeni, TOBY Samočistač kotlovi na pelet unose savremeni dizajn u svaki prostor. Njihov elegantan izgled čini ih ne samo izvorom toplote, već i estetskim dodatkom koji doprinosi modernom ambijentu.

Termomont TOBY Samočistač kotlovi na pelet predstavljaju revolucionarno rešenje u svetu grejanja. Ova serija kotlova postavlja nove standarde u praktičnosti i efikasnosti, čineći ih idealnim izborom za one koji žele kombinaciju najnovije tehnologije, energetske efikasnosti i lakoće održavanja.

Kotlovi na pelet TOBY samočistač 24 kW Termomont su kotlovi sa automatskim sagorevanjem i čišćenjem drvenog peleta. Kotao TOBY predstavlja oprobano i provereno rešenje kad je u pitanju kotao na drveni pelet. 2018. donosi nova tehnološka unapređenja. Spoljni jednostavni izgled kotla se neće menjati. Posmatrano iznutra radi se o skoro potpuno novom kotlu sa nizom tehničkih inovacija:

  • Potpuno novi gorionik kotla (sopstveno originalno rešenje zaštićeno u Evropskom registru dizajna EUIPO) sa tri vazdušne promaje (primarni, sekundarni i tercijarni vazduh).
  • Totalno sagorevanje (još veća učinkovitost kotla i još ekonomičniji rad kotla (dodatna ušteda zahvaljujući novom gorioniku (šolji za izgaranje)) – temperatura dimnih gasova je dodatno smanjena u odnosu na prethodni model.
  • Gorionik je samočisteći zahvaljujući pokretnom livenom dnu  – turbulatori kotla se takođe otresaju automatski preko elektronike kotla. Rezultat je veoma mala količina pepela koji ostaje.
  • Svi procesi rada su naravno automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena (5 nivoa snage). Kotao odlikuje tih rad. Regulacija i opsluživanje kotla se obavlja pomoću ekrana osetljivog na dodir (touch screen) poslednje generacije sa menijem na srpskom jeziku.
  • Kotao je moguće povezati na sobni termostat (bežični sobni termostat samo preporučenih proizvođača).
  • Uz kupovinu TOBY mini wifi rutera  je moguće povezivanje regulacije kotla sa internetom i paljenje/gašenje kotla putem aplikacije na mobilnom telefonu (android, ios).
  • U skladu sa zahtevima norme EN 303-5 unutrašnji kazan kotla je sačinjen od čeličnog kotlovskog lima debljine 5 milimetara, dok su ostale stranice kotla koje nisu u kontaktu sa vatrom, debljine 4mm. Emisije dimnih gasova su veoma niske, a efikasnost preko 90%  (klasa 5).
  • Dovod peleta iz spremnika je putem internog trasnportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do gorionika. Na internom transporteru je montiran sigurnosni termostat koji sprečava eventualnu pojavu povratnog plamena. Pored toga, sa bočne strane postoji otvor koji se aktivira u slučaju neočekivanog natpritiska u ložištu. Kotao poseduje i senzor pritiska u ložištu, otvaranjem vrata kotla za vreme rada kotla, senzor će zaustaviti motor tj. doziranje peleta i izbaciti alarm.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

660x1090x1580mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

368kg

Tip goriva

Pelet

Potrošnja goriva

1-6,1kg/h

Nominalna snaga

24kW

Grejna površina

160-210m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Kapacitet rezervoara

130kg

Količina vode

62l

Prečnik dimovoda

Ø120

Visina sredine dimovoda

1075mm

Priključak na vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

>92%

Boja

Siva