Kotlovi na pelet TOBY H 15 kW Termomont

201.870 RSD

Kamini i peći na pelet Termomont

Opis

Kotlovi na pelet TOBY H 15 kW Termomont su namenjeni isključivo smeštaju u samim stambenim prostorijama. Za razliku od kotla TOBY (B 12-21, 20-50) verzija H označava da su ovi kotlovi etažnog tipa tojest namenjeni smeštaju unutar stambene zone.

Termomont, poznat po vrhunskim inovacijama u oblasti grejanja, predstavlja svoj elegantni model peći i kamina na pelet – TOBY H. Ova serija peći i kamina ne samo da pruža efikasno grejanje, već i postavlja standarde u domenu estetike, funkcionalnosti i očuvanja životne sredine.

TOBY H peći i kamini na pelet su sinonim za savremeni pristup grejanju, koristeći pelete kao čist i obnovljiv izvor energije. Ova serija uređaja omogućava konstantno održavanje toplote uz minimalne emisije štetnih gasova, čime se čini odgovornim izborom za očuvanje okoline. Jedna od ključnih prednosti TOBY H modela je sofisticirana tehnologija upravljanja. Automatsko doziranje peleta i precizni sistemi kontrole temperature pružaju korisnicima potpunu kontrolu nad svojim grejanjem, obezbeđujući optimalnu toplotu uz minimalne gubitke energije.

Estetski dovršeni, TOBY H peći i kamini na pelet unose moderni izgled u svaki prostor. Njihov elegantan dizajn čini ih ne samo izvorom toplote, već i dekorativnim elementom koji doprinosi estetici enterijera.

TOBY H modeli su takođe odraz Termomontove posvećenosti energetskoj efikasnosti. Sa visokom efikasnošću sagorevanja peleta, ovi uređaji ne samo da smanjuju troškove grejanja već i doprinose održivosti, čineći ih odličnim izborom za one koji teže ekonomičnom i ekološki odgovornom grejanju.

Termomont TOBY H peći i kamini na pelet predstavljaju spoj elegancije, funkcionalnosti i održive tehnologije. Ova serija je idealna za one koji žele spojiti estetiku i efikasnost u svom domu, pružajući topao i udoban prostor sa minimalnim uticajem na okolinu.

Nemaju izolaciju na sebi te toplotu osim instalaciji centralnog grejanja predaju i okolini direktnim zračenjem toplote. Sledeći elementi kotlarnice su već ugrađeni u kotao:

Cirkulaciona pumpa, ekspanziona posuda, sigurnosni ventil. Vrata kotla su livene izrade. Kupovinom dodatnog rutera postoji mogućnost povezivanja kotla putem bežične konekcije na internet; daljinsko paljenje i kontrola putem aplikacije na mobilnom telefonu (sa android ili ios platforme).

Kao i kod TOBY kotla ložište kotla radi na sličnom principu potpritiska: ono je u depresiji (potpritisku) uz rigoroznu kontrolu količine potrebnog vazduha, rezultati sagorevanja su optimalni. Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”). Kotao odlikuje tih rad. Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do gorionika.

Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se onemogućava prenos plamena prema spremniku kotla. Za svaki slučaj sigurnosni termostat na internom transporteru sprečava eventualni povratni plamen. Čišćenje kotla je svedeno na apsolutni minimum kada je u pitanju čvrsto gorivo, svega jedanput sedmično, sa izrazito kvalitetnim peletom na svakih 15 dana.

Kotlovi na pelet TOBY H 15 kW Termomont ispunjavaju najstrožije ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica (atestiran je na Mašinskom fakultetu u Nišu u Srbiji). Sve emisione vrednosti su u okviru referentnih vrednosti za najvišu klasu kotlova (Klasa 5).

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

800x520x1080mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

198kg

Tip goriva

Pelet

Potrošnja goriva

0,9-3,6kg/h

Nominalna snaga

14,3kW

Snaga u radijatorima

12,2kW

Snaga u zračenju

2,1kW

Grejna površina

60-100m²

Cirkulaciona pumpa

Da

Ekspanziona posuda

Da

Kapacitet rezervoara

20kg

Količina vode

19l

Prečnik dimovoda

Ø80

Visina sredine dimovoda

150mm

Priključak na vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

89,8%

Boja

Antracit, Bela, Bež, Bordo