Kotlovi na pelet Cuba 15 kW Radijator Inženjering

224.010 RSD

Kamini i peći na pelet Radijator Inženjering

Opis

Kotlovi na pelet Cuba 15 kW Radijator Inženjering odražavaju stručnost i posvećenost Radijator Inženjeringa stvaranju rešenja prilagođenih potrebama savremenog života. Korišćenjem peleta kao goriva, ovi uređaji pružaju pouzdan izvor toplote, dok istovremeno smanjuju ekološki otisak, što ih čini ekološki odgovornim izborom za grejanje.

Radijator Inženjering, renomirani lider u oblasti inovacija u grejanju, predstavlja svoj vrhunski model peći i kamina na pelet – CUBA. Ova serija uređaja ne samo da osigurava visokokvalitetno grejanje, već postavlja standarde u domenu estetike, energetske efikasnosti i održivosti, čineći ih istinskim predstavnicima vrhunske opreme za grejanje.

Tehničke inovacije predstavljaju ključne karakteristike CUBA modela. Automatsko doziranje peleta i sofisticirani sistemi kontrole temperature omogućavaju korisnicima jednostavno i precizno upravljanje grejanjem, prilagodljivo različitim potrebama prostora. Ova serija uređaja pruža korisnicima ne samo efikasno grejanje već i personalizovanu kontrolu nad svojim prostorom.

Estetski dovršeni, CUBA peći i kamini na pelet su vizuelno privlačni, postajući istovremeno i izvor toplote i dekorativni element u enterijeru. Sa savremenim dizajnom i pažljivo odabranim materijalima, ovi uređaji pružaju elegantan dodatak svakom domu. CUBA modeli su takođe odraz Radijator Inženjeringove posvećenosti energetskoj efikasnosti. Sa visokom efikasnošću sagorevanja peleta, ovi uređaji obezbeđuju toplotu uz minimalni gubitak energije, doprinoseći smanjenju troškova grejanja.

U zaključku, Radijator Inženjering CUBA peći i kamini na pelet su spoj tehnološke izvrsnosti, estetike i održivosti. Ova serija predstavlja idealan izbor za one koji traže vrhunsku opremu za grejanje koja ne samo da pruža toplotu, već i unapređuje estetiku i energetsku efikasnost njihovog doma.

Kotlovi na pelet Cuba 15 kW Radijator Inženjering su namenjeni zagrevanju prostora dvostrukim putem, tj. zagrevanjem vode za radijatorsko grejanje u kotlovskom delu, ali i za grejanje okolnog prostora emisijom toplote preko stakla i zagrejanih površina pre svega dimovodnih kanala koji su ispod kotlovskog dela. Postoje 2 tipa kamina CUBA 15 (nominalne snage 15 kW) i CUBA 20 (nominalne snage 20 kW). Energija koju može da prenese na vodu, pri emisiji gasova koje podležu standardu, je 13,8 kW i 18,3 kW, u zavisnosti od izabranog kamina, a energija u okolni
prostor je 1,4 kW i 1,7kW.

Kamin se sastoji iz sklopova čije su osnovne komponente obavezne da se isporučuju u standardnoj verziji: Kotlovski deo sa turbulatorima i dimovodnim kanalima, silos sa dozererom, spoljna
oplata, vrata koja sadrže staklokeramičku komponentu. Displej, ploča automatike, motor-reduktor pelet transportera, ventilator dimnih gasova, sigurnosni presostat dimnih gasova, senzor temperature vode u kaminu, senzor temperature dimnih gasova, senzor protoka vazduha u kaminu i ostala elektro oprema. Komponente hidro instalacije koje su namontirane na kaminu su: cirkulaciona pumpa, ekspanziona posuda od 10 litara, ventil sigurnosti na pritisak, odzračno lonče, slavina za punjenje i pražnjenje izmenjivača.

Drveni pelet se dobija od 100% celuloze. Ostaci drveta pod visokim pritiskom su sabijeni u pelet prečnika 6mm i dužine 2-3cm. Pelet treba pravilno skladištiti i to na suvom mestu da bi se obezbedilo efikasno sagorevanje. Kamin CUBA koristi pelet prečnika 6mm, dužine 5-30mm i vlažnosti do 10% izrađen po standardu EN 14962-2.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

641x620x1214mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

227kg

Tip goriva

Pelet

Nominalna snaga

15,2kW

Snaga u radijatorima

13,8kW

Snaga u zračenju

1,4kW

Grejna površina

40-80m²

Cirkulaciona pumpa

Da

Ekspanziona posuda

Da

Kapacitet rezervoara

30-40kg

Količina vode

40l

Prečnik dimovoda

Ø80

Visina sredine dimovoda

144mm

Priključak na vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

>93%

Boja

Bela